Kako izbrati NLP trening ali NLP trenerja?

Če razmišljate o tem, da bi opravili NLP trening, se morda sprašujete, kje začeti iskati in kako se odločiti, kateri trener bo pravi za vas.

Tečaji NLP so na voljo v različnih oblikah, od osnovnega preizkusa do popolnega usposabljanja trenerjev. Čeprav NLP praktik, NLP mojster praktik, NLP coach niso všteti med standardne poklice, je certifikacijska struktura na področju NLP splošno sprejeta. Izbira stopnje certificiranja, ki jo na koncu želite doseči, je odvisna od tega, kaj želite storiti s svojim certifikatom. NLP je zelo močan za številna področja samorazvoja, vključno z zaupanjem, javnim nastopanjem, prodajo, pogajanji, odnosi, izobraževanjem, zdravjem in športom. Zato je pomembno, da preverite, kaj ponuja vaš predlagani NLP trening, preden se odločite za katero od naštetih stopenj nevrolingvističnega programiranja (NLP praktik, NLP mojster praktik, NLP coach).

Prav tako je zelo pomembno, da zagotovite, da ima vaš potencialni trener NLP vse potrebne certifikate za izvedbo tečaja NLP. Nekateri trenerji izvajajo spletne oblike NLP treninga. Naš program je certificiran in priznan s strani treh mednarodnih NLP organizacij (INLPTA, IANLP, NLPEA) in v naši NLP organizaciji ne priznavamo nobene oblike video / spletnega NLP usposabljanja za poklicne ali trenerske namene. Če nameravate v prihodnje uporabljati vaše NLP usposabljanje, se prepričajte, da se odločite za osebni trening – navsezadnje verjetno ne bi izbrali zdravnika ali odvetnika, ki je treniral samo z ogledom videoposnetka? Kaj šele ko govorimo o NLP coachu, ki dela individualno s klienti in se lahko sooča tudi z različnimi čustvenimi težavami, s katerimi pridejo klienti na coaching.

NLP izobrazevanja
NLP trening
NLP

Pametna izbira NLP treninga oz. NLP usposabljanja zahteva nekaj domače naloge in dolgoročno se bo vredno potruditi. Dobro je, da predhodno pripravite seznam vprašanj, ki jih zastavite bodočemu trenerju.

Mi vedno priporoča, da izberete trenerja, ki je akreditiran ali vsaj član ugledne organizacije, ki ima dejansko izkušnje pri delu s klienti, zelo dobro je, da ima tudi formalno izobrazbo s področja dela z ljudmi (svetovalno delo, psihologija, socialno delo, socialna pedagogika, psihoterapija ipd.). Vsekakor pa nikakor ne zaupajte napisom na spletnih straneh, socialnih omrežjih idr. Zmeraj preverite reference tudi drugje, tudi pri konkretnih naročnikih.

NLP trenerji bi morali biti v celoti zavezani etičnemu kodeksu NLP. Ker je nadzor zelo ohlapen oz. ga skorajda ni, je zmeraj na naročniku, da dobro preveri, kam se bo vpisal na trening NLP in katerega trenerja NLP bo izbral.Wishlist 0
Continue Shopping