Anksioznost in depresija

Izboljšajte možgane in vaš um jim bo sledil

ANKSIOZNOST, DEPRESIJA IN OSTALE »MOTNJE«

Živimo v času, ko izjemno narašča število čustvenih in duševnih stisk, vzporedno pa tudi število postavljenih diagnoz in na koncu izdanih zdravil, kot so antidepresivi, anksiolitiki idr. Simptomi nam ne razkrijejo nič o imanentni biologiji težav, ki jih imamo v ozadju. Razumevanje duševnega zdravja kot zdravja možganov spremeni vse.

Trenutni model postavljanja diagnoz:

simptomi = diagnoza = terapija

Če imamo anksioznost in depresijo hkrati, je toliko večja verjetnost, da pride do povsem fizioloških sprememb na možganih.

Povsem prepričani smo, da lahko psihiatrična zdravila rešujejo življenja, še posebej pri osebah s hujšimi motnjami delovanja možganov/duševnimi motnjami, kot sta bipolarna motnja in shizofrenija. Kljub temu moramo biti previdni z zdravili, ker se jim je težko odpovedati, ko jih enkrat začnemo jemati, saj spremenijo naše možgane.

Večina antidepresivov dejansko zmanjša negativne občutke, vendar poleg tega zatirajo vse občutke, vključno z ljubeznijo, srečo in radostjo. Osebe, ki so jih jemale, so se počutile ločene od svoje okolice in se manj brigale za pomembne stvari v njihovem vsakdanjem življenju. Počutili so se, kot bi se spremenila njihova osebnost.

Stres na delovnem mestu, doma, okoljski dejavniki, naša osebna zgodovina, morebitne travme idr. vplivajo na našo duševno kondicijo. In zakaj omenjamo besedo kondicija? Ker tako kot se telesna kondicija lahko slabša z leti in jo je potrebno vzdrževati, se tudi kondicija naših možganov z leti slabša in tako postanemo še manj odporni na vse zgoraj omenjene dejavnike, posledično pa tudi bolj dovzetni za različne duševne/čustvene motnje, ki se lahko razvijejo.

TESTIRANJE SPLOŠNIH SIMPTOMOV

S pomočjo ustreznih vprašalnikov lahko preverite, ali se pri vas kateri od splošnih simptomov že nevarno razvija in ali je čas, da se lotite bolj resno dela na področju osebnega duševnega zdravja.

Depresija

Manična epizoda

Panična motnja

Agorafobija

Fobija pred družabnimi stiki

Enostavne fobije

Obsesivno kompulzivna motnja

Posttravmatska stresna motnja

Splošna anksiozna motnja

Motnja pozornosti

Anoreksija

Bulimija

Tourettov sindrom ali drugi živčni trzaji

Psihotične motnje

Paranoja

Spalna apneja

TESTIRANJE ZA ANKSIOZNOST IN DEPRESIJO

Anskioznost in depresija sta izjemno razširjeni čustveni/duševni »motnji«/stiski, ki sta tudi v porastu. Zato je ključnega pomena, da sproti z ustreznim vprašalnikom preverjamo stanje naše duševne kondicije. Vprašalnik vam bo podal smernice, ali se pri vas pojavljajo simptomi ali ne, in če se pojavljajo, kako resni so. Vprašalnik je usmeritev za nadaljnje delo in individualiziran pristop k preventivi ali zdravljenju.

Depresija pospešuje staranje možganov, zato so osebe, ki ne zdravijo depresije, toliko bolj ranljive za to,
da razvijejo Alzheimerjevo bolezen.

TESTIRANJE ZA ANKSIOZNOST

in depresivnost

Wishlist 0
Continue Shopping