Tanka črta odgovornosti

ZABAVNO IN POUČNO O REDEFINICIJI ODGOVORNOSTI

Delavnica Tanka črta odgovornosti je primerna za vse zaposlene. Ta delavnica je preverjeno izobraževanje v številnih uspešnih podjetjih, kot so podjetja iz farmacevtske industrije, avtomobilske industrije, zavarovalništva, bančništva, prodaje, težke industrije… Mag. Jani Prgić je gostoval v več kot 1500 kolektivih tako v Sloveniji kot v Srbiji, Bosni in na Hrvaškem.

Predavatelj delavnico izvede tako, da je primerna za vse zaposlene vse od vodij do proizvodnje. To je ena redkih delavnic, kjer lahko sodelujejo zaposleni v mešanih skupinah in je to celo priporočljivo. V isti skupini so lahko delavci iz proizvodnje in vodje. Ker delavnica povsod naleti na izjemno pozitivne odzive, številna podjetja izvedbo organizirajo tudi tako, da skupine med seboj pomešajo, kar pomeni, da so hkrati prisotni sodelavci z različnih nivojev in služb.

VSEBINA IZOBRAŽEVANJA

Delavnica Tanka črta odgovornosti na zabaven način odpira resne teme iz našega dela in osebnega življenja tako, da se vsak zelo dobro prepozna v predstavljenih primerih. Tanka črta odgovornosti nastavlja ogledalo vsem nam in razgalja nezavedne vedenjske vzorce, s katerimi se odmikamo od osebne odgovornosti, pri čemer obtožujemo druge, da so neodgovorni.

Udeleženci na koncu delavnice pridejo skozi osebne izkušnje do razumevanja, kako pomembno je, da se dvignemo iz vloge žrtve v aktivno prevzemanje odgovornosti za rezultate in kakovost svojega dela, kariere, osebnega razvoja in zadovoljstva.

1. Prikaz in demonstracija tipičnih nezavednih vedenjskih vzorcev, s katerimi se ljudje oddaljujemo od osebne odgovornosti:

 • za vloge, ki jih imamo v delovnem okolju;
 • za vloge, ki jih imamo v osebnem življenju;
 • za lastno vedenje in čustvovanje;
 • za upravljanje s svojim življenjem, načrtovanje kariere, osebno srečo in smisel v življenju.

2. Vedenjski vzorci, ki skočijo na dan v kriznih situacijah.
3. Kratka analiza jezikovnih vzorcev, preko katerih prepoznamo vedenjske vzorce, s katerimi se posameznik oddaljuje od osebne odgovornosti.
4. Analiza resničnih primerov (študije primera).
5. Kako sta povezani osebna odgovornost in vloga žrtve.
6. Kako se dvigniti nad črto in se zateči v pozitivne vedenjske vzorce ter izbire.

IZVAJALEC

Mag. Jani Prgić je s to delavnico gostoval v številnih podjetjih in drugih organizacijah. Na željo vam posredujemo tudi naše reference ter kontaktne osebe. Pišite nam za ponudbo na neuroeducation.si@gmail.com

VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Velikost skupine?

O velikosti skupine se pogovorimo s posameznim naročnikom. Običajne skupine so med 20 in 50 udeležencev. Lahko se pa prilagodimo vašim željam.

Ali lahko delavnico uporabimo kot nekakšno obliko teambuildinga ali popestritev različnih dogodkov v podjetju?

Delavnica že sama po sebi deluje povezovalno in jo lahko uporabljate namesto klasičnega teambuildinga. Veliko podjetij delavnico izvede tudi kot uvod v druženje kolektiva ob novoletnih zabavah, zaključkih ipd. Namen delavnice ni samo učenje, ampak tudi zabava ter pozitivno povezovanje zaposlenih.

Kako doseči celostno spremembo organizacijske kulture v podjetju?

Priporočljivo je, da vsi v podjetju gredo skozi to delavnico. Če to ni možno, se priporoča, da to doživi vsaj večji del zaposlenih. Pomembno je, da podjetje vzpostavi način, kako zaposleni drug drugega na zabaven in preprost način opominjajo o tem, kje se trenutno nahajajo (v nekonstruktivnih ali v konstruktivnih vedenjskih vzorcih).

»Potem, ko sem poslušala Tanko črto odgovornosti, sem postala še trdneje prepričana, da je marsikaj v življenju odvisno od srečnih in nesrečnih naključij, ki se nam zgodijo, veliko več pa od aktivne in odgovorne vloge, ki jo vsak posameznik igra v svojem lastnem življenju.

Meni osebno, pa tudi sodelavcem v kolektivu, je pomenila Tanka črta odgovornosti navdihujoč preobrat v miselnem procesu. Vsekakor priporočam.«

Snežana Rumpf, Mariborska livarna Maribor

Prijava na izobraževanje

  Avtorska zaščita

  Delavnica je avtorsko zaščitena in je vpisana v register avtorskih del, ki ga vodi AAS Avtorska agencija za Slovenijo. Vse formalnosti okoli avtorske zaščite in urejanja pravnih zadev v primeru kršitev vodi pravna služba, ki je speljala uradne postopke za avtorsko zaščito.

  Wishlist 0
  Continue Shopping